29 Mart Yerel seçimlerinin ardından nüfusu 2 binin altındaki 875 belde, 30 ilk kademe belediyesi olmak üzere, 905 belediye kapatıldı. Ağva Belediyesi de bu düzenleme çerçevesinde işlevini yitirirken, Şile Belediyesi’ne bağlandı. 8 Nisan Çarşamba günü, Ağva Belediye binasında gerçekleştirilen devir teslim töreni ile Ağva Belediyesi yetki ve somlulukları Belediyemize devroldu.
Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu, Ağva Belediye binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde Başkan Ali Acar tarafından karşılandı. Görev süresi tamamlanan eski Başkan Acar, Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu’nu, ikinci kez Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı kutlarken, çalışmalarında başarılar diledi. Belediye Başkanımız ise yaptığı kısa konuşmada yasal düzenlemeyle kendilerine bağlanan Ağva’nın daha iyi şartlara kavuşması için başlatılan hizmet ve yatırımlara devam edileceğinin mesajını verdi. Ayrıca eski Başkan Ali acar’ a çiçek ve plaket takdim ederken, çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür etti. Devir teslim töreni Belediye Başkanımız’ın tebrik ve kutlamaları kabul etmesi ile sona erdi.
Devir teslim töreninin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanımız Can Tabakoğlu, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Yenimahalle sakinlerini ziyaret etti. Yenimahallede yapılacak düzenleme ve çalışmalardan söz eden Başkanımız; seçim sürecinde verdikleri destek için tüm Yenimahalle sakinlerine teşekkür etti. Ardından Ağva esnafını ziyaret eden Başkanımız, esnafa da teşekkür ederken, Ağva sakinleri ile uzun uzun sohbet etme imkanı da yakaladı.
Ağva’ yı artık Şile belediyesi yönetiyor sayfası için birşeyler yazın.
alper coban:
öncelikle ikinci kez belediye başkanlıgınızı kutlarım ben fatıhte oturan bir agva hayranıyım senelerdir geldigim agvada bu sene cadır ve mangalın yasak oldugunu gördüm sayın jandarma astsubayımız kaymaklık ve belediyenin yeni uygulamasıoldugunu söyledi böyle bir uygulamanın sebebi ne olabilir biz gereken yardımı zaten esnafa yapıyoruz yasaklarla degil sizi yeniliklerle bizleri hersene oraya geri getirmeye ugraşmalısınız ilginiz için cok teşşekür ederim alper coban
aydin:
ağvadan istanbula gelen vesaitler tam bi rezillik fiyasko ek sefer konulmaısna rağmen orada kaldık mecburen ve ayakta bile yer bulamadık 3.5 saatlik yolculuğa rağmen buna bi çözüm bulun rezilliğin daniskası o başkanlar bi hafta sonu otobüsle ist. gitmeye çalıssın da göreyim bakalım bide 3.5 saatlik yolu ayakta gitsinde göreyim lanet olsun boyle düzene
vahap:
şu oto park ücretleri ne o 20 tl oparaya insan birgün çalışıyor . birde oraya biz tatile gitmişiz çadır acar acmaz jandar silahla kafamızda dikiliyor. bir an terorist zannettik kendimizi el insaf . yani gitmeyelim diyiyorsanız o başka
Şikayet:
Ağva gibi turistik bir beldemizin denizi neden para ile satılıyor? İnsanların bir gün tatili var ve denize girmek için gelinen bölgede para ile giriş yapmak ne zamandan beri uygulanır oldu? Hafta sonu 30 senedir geldiğim ağvada ve kilimli de ilk defa rastladığım bu uygulamadan şikayetçiyim.. Muhtar bey neden para ile giriş yaptırıyor denize? Denizlerimiz satılıkmı? Lütfen cevap verirmisiniz bir vatandaş olarak buna hakkımız var sanırım..
Şile limanındaki batık kaldırıldı » « Ağva’da Devir Teslim Töreni Gerçekleşti…